In een organisatie is samenwerking essentieel maar niet altijd vanzelfsprekend. Onvoldoende samenwerking kan leiden tot ineffectieve werkprocessen, tegenvallende teamresultaten en hoog ziekteverzuim. Ontdek hoe teamcoaching of intervisie hier verandering in brengen.
Teamcoaching helpt bij het ontwikkelen van zelfinzicht, om een effectievere bijdrage te leveren aan het team. Ook maakt het teamleden bewust hoe vaste denk- en gedragspatronen voor problemen zorgen en hoe een vicieuze cirkel te doorbreken. Met een kritische en objectieve blik help ik de samenwerking te verbeteren, ruis uit het team te halen, oorzaak van energielek op te sporen. Door het team te begeleiden vanuit een persoonsgerichte én proces matige aanpak.
Teams werken in het spanningsveld van gezamenlijke doelen, individuele belangen en onderlinge samenwerking. In die driehoek vindt teamcoaching plaats. Mijn rol is het verbeteren van samenwerking door het identificeren en stroomlijnen van inadequate interactiepatronen. Waar nodig leg ik taboes bloot en maak ik lastige kwesties bespreekbaar.
De rol van een leidinggevende is cruciaal in het samenspel met het team. Hoe stimuleer je betrokkenheid en eigenaarschap? Hoe nodig je teamleden uit tot een proactieve houding? Wat te doen bij conflicten? Wat is jouw rol daarin? Geef je het goede voorbeeld?
Als teamcoach neem ik nooit het werk van de leidinggevende over. Wel besteed ik aandacht aan bovenstaande vragen. Werk ik samen met leidinggevende en het team in co-creatie.
Teamcoaching draagt bij aan een samenwerking waarin individuele en gezamenlijke kwaliteiten tot hun recht komen. Het werk veelzijdiger wordt en er meer dynamiek ontstaat in het team. Er zijn heldere werkafspraken, omgangsvormen en samenwerking.
Ben je nieuwsgierig geworden of wil je van gedachten wisselen over wat ik voor jou en/of je team kan betekenen? Dan ben je welkom om een afspraak te maken.
Dit meedenken gebeurt op een gestructureerde wijze. Er worden geen oplossingen aangedragen, wel wordt er doorgevraagd. De vragen helpen om een ander zicht te krijgen op het probleem. Hierbij wordt het eigen analytisch- en probleemoplossend vermogen aangesproken en hoe te handelen.
Intervisie kan zelfstandig of onder begeleiding plaatsvinden; ik help je graag bij het opstarten van een intervisietraject. Het doel is dat je binnen een afgesproken periode ervaart wat intervisie mogelijk maakt en hoe je dit zelfstandig kunt voortzetten.
Intervisie versterkt
samenwerking, communicatieve vaardigheden, bewustwording van eigen invloed en inspireert.
Leren van en met elkaar!
Intervisie is een vorm van deskundigheidsbevordering waarbij 4 tot 6 collega's een beroep doen op elkaar om mee te denken over persoon- en functiegebonden vraagstukken en knelpunten uit de eigen werksituatie.
De Kleine Campus, Lokaal 1.1. | Statenlaan 8 | 6828 WE Arnhem | info@edithvonk.nl | telefoon 06 - 405 496 94