Meerdaagse Retraite

 

Aandacht, ruimte en tijd voor jezelf

 

Heb je de wens om een andere koers te gaan varen? Ben je op zoek naar inspiratie? Sta je voor een lastige keus? Heb je de indruk dat je vooral werkt en leeft door vol te houden, dat je aan het 'overleven' bent?  Wees dan van harte welkom!

 

Door een aantal dagen de tijd te nemen om pas op de plaats te maken, op een prachtige plek in de natuur. Geen dagelijkse beslommeringen, to do lijstjes of tien ballen tegelijk in de lucht houden. Wel alle tijd en ruimte voor jezelf. Voelen, proeven, ruiken, kijken, luisteren... Ervaren wat er in jou leeft, wat er nu is. Be-Leven!

Kijk voor meer informatie op de website: www.editheningridretraites.nl.

 

Locatie

 

In de sfeervolle locatie Meeuwenveen te Havelte, grenzend aan natuurgebied Het Uffelter Binnenveld, bieden wij een gevarieerd programma, met ruimte voor ontmoeting en vrije tijd. Om te ontspannen, inspiratie op te doen, tot rust of in beweging te komen. Wandelen, yoga, een persoonlijk gesprek, aandachtsoefeningen, massage en creatieve middelen zijn mogelijkheden om binnen- en buitenwereld te verkennen, waarbij je uiteraard vrij bent om te kiezen wat je wilt doen of laten.

Door een aantal dagen de tijd te nemen om pas op de plaats te maken, op een prachtige plek in de natuur. Geen dagelijkse beslommeringen, to do lijstjes of tien ballen tegelijk in de lucht houden. Wel alle tijd en ruimte voor jezelf. Voelen, proeven, ruiken, kijken, luisteren... Ervaren wat er in jou leeft, wat er nu is. Be-Leven!

Even voorstellen

 

Tijdens deze dagen word je begeleid door ons; Ingrid Dijkstra en Edith Vonk.

 

35 jaar geleden leerden wij elkaar als 16 jarigen kennen tijdens de opleiding verpleegkunde in Leeuwarden. Nog niet vermoedend dat onze levens zo verbonden zouden gaan zijn. We hebben samen veel gedaan en beleefd; stage gelopen, op kamers gewoond, gewerkt in hetzelfde ziekenhuis en een opleiding gevolgd tot haptotherapeut.

 

Daarnaast zijn we ook ieder ons eigen weg gegaan. Allebei met een gezin en loopbaan, wonend in een ander deel van het land, 160 km van elkaar. Deze afstand is nooit een belemmering geweest om te blijven delen. Lief en leed hebben we uitgewisseld tijdens lange telefoongesprekken, dagjes/weekenden weg en vakanties, vooral wandelend, van een dag ergens in Nederland tot dagen op Kos en La Gomera.

 

En dan nu samen 'werken' tijdens de retraite! Een wens om met onze verschillende specialisaties en eigenheid, vanuit een gedeelde geestdrift en bevlogenheid vorm en inhoud te geven aan deze dagen

 

.

Werkwijze

In het dagelijks leven is het appèl van de buitenwereld groot. Er is van alles wat anderen van je vragen, nodig hebben, wensen en willen. Tijdens deze dagen is er de ruimte om je innerlijke beweging (weer) te ervaren en volgen.

 

Daarvoor bieden we een basisprogramma waar je gebruik van kunt maken. Er is gelegenheid tot delen in de groep maar ook individuele begeleiding behoort tot de mogelijkheden. Voelend in hoe het is, kun je kiezen wat op dat moment past bij je behoefte en wens.

 

 

Van dinsdag 7 juli 10.30 uur t/m vrijdag 10 juli 15.00 uur.

  • Meeuwenveen | Havelte | Drenthe
  • Kosten € 650 All In (betalen na ontvangst factuur)

AANMELDEN

Ervaringen van deelnemers

Marianne:

"Wat heb ik genoten! Wat paste alles precies op z'n plek.

Wat was het fijn dat er ruimte was om veel te doen en alles te laten.

Ruimte voor stilte, maar ook voor contact maken.

Ruimte voor creatief bezig zijn, maar ook voor helemaal niets doen.

En dat gecombineerd met een mooie accommodatie en zalig eten!

 

Jullie hebben van jezelf een rust en tegelijk een kwetsbare openheid, die zeer 'aanstekelijk' is.

Het heeft me meer dan goed gedaan. Als jullie een vervolg plannen, kom ik graag weer.

 

Het was ontspannen en tot inzicht komen... tegelijk!"

Nanne:

"Ik kijk met een grote glimlach en goed gevoel terug op de retraite.

Ondanks dat ik de angst had dat het mogelijk wat zweverig zou kunnen zijn (en als je daar over doordenkt; wat is dat dan?) heb ik het als zeer prettig ervaren. Edith en Ingrid creëren een sfeer waarin alles kan en niets moet. Er is voldoende ruimte voor ontspanning, zoals bijvoorbeeld een paar uur fietsen op mijn meegebrachte racefiets, maar ook voor een goed gesprek of mooie oefening. Het geeft je echt de ruimte om stil te staan. In mijn geval werd het me duidelijk dat ik erg in mijn hoofd zat en minder in mijn lijf en gevoel. Dit kreeg de ruimte en leidde tot mooie inzichten. De kennis en meegebrachte boeken van deze 'wijze' vrouwen voelden als een warm bad.

 

Ik zou deze retraite dan ook iedereen aanraden doe de behoefte heeft even stil te staan en te onderzoeken wat je zintuigen en je lijf je nog meer te vertellen hebben!

 

De dagen hebben me geleerd veel beter stil te staan bij mijn gevoel en daarnaar te handelen."

Judith:

"Wat een bijzondere week was het!! Bijna niet onder woorden te brengen.

 

Prachtige locatie, midden in de natuur, eigen kamer, mooie ruimtes en ook het eten zeer goed

verzorgd. Vrijwel direct na de start was er verbondenheid in de groep, hierdoor werden in vertrouwen en openheid ervaringen aangegaan en gedeeld waardoor deze nog meer effect hadden. Jullie hadden hier een groot aandeel in. Het open karakter van de dagen, het uitnodigende programma enjullie warme, betrokken en bezielende leiding was hiervoor een waardevolle basis.

 

Ik heb een indrukwekkend mooie reis gemaakt in mezelf met jullie als gids en baken.

 

Een zeer rijke ervaring."

 

Edith Vonk Training & Coaching | De Kleine Campus, Lokaal 1.1. | Statenlaan 8 | 6828 WE Arnhem | info@edithvonk.nl | telefoon 06 - 405 496 94

COPYRIGHT © 2019 EDITH VONK TRAINING & COACHING  |  PRIVACYVERKLARING  | WEBDESIGN: MARC VERBURG